کشف 2 دریاچه جدید در غار زرینرود
- 11 بهمن 1389
- آخرین اخبار هیئت
- کد خبر 332
- 213 بازدید
- بدون دیدگاه
روزنامه مردم نو کشف 2 دریاچه جدید در غار زرینرود
• اعضای تیم بر اساس مطالعات زمینشناسی و بررسی نقشههای مختلف و با تجربیاتی که در مورد ساختار غارهای منطقه قیدار داشتند، متوجه ادامهدار بودن غار زرینرود شده و تصمیم بر اکتشاف ادامه این غار گرفتند.
محمدعلی حیدری- «علت تاخیر در ادامه اکتشاف غار زرینرود کمبود تجهیزات و لباس غواصی بود. سازمانها و ادارات دولتی علاوه بر عدم حمایت از تیم غارنوردی استان از امانتدادن لباس غواصی نیز به این تیم خودداری کردند.
تیم غارنوردی استان بیش از 500 متر از این غار را تاکنون پیموده و دو دریاچه جدید کشف کرده است.»
این مطالب بخشی از سخنان نظری، یکی از اعضای تیم 16 نفره غارنوردی استان میباشد که در گفتوگو با روزنامه مردمنو عنوان کرد. وی با اشاره به زیباییهای منحصربهفرد غار زرینرود اظهار داشت: در سالهای اخیر اعضای تیم غارنوردی استان همدان قسمتهایی از این غار را نقشهبرداری و پیموده بودند اما بنا به دلایلی از جمله اینکه غار زرینرود از نظر آنها فاقد جاذبه گردشگری بوده و خطرناک میباشد، اکتشاف این غار را نیمهتمام رها کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه غار زرینرود نیازمند اکتشاف کامل میباشد، گفت: اعضای تیم بر اساس مطالعات زمینشناسی و بررسی نقشههای مختلف و با تجربیاتی که در مورد ساختار غارهای منطقه قیدار داشتند، متوجه ادامهدار بودن غار زرینرود شده و تصمیم بر اکتشاف ادامه این غار گرفتند.
این عضو تیم غارنوردی زنجان با بیان اینکه برای کشف ادامه غار با یک تیم 16 نفره عازم منطقه شدیم، یادآور شد: حدود یک ماه پیش پس از تهیه تجهیزات مربوطه این گروه در قالب تیمهای پیشرو با مسئولیت علامتگذاری و ایمنسازی، تیم نقشهبرداری و بررسی خبری و عکاسی و تیم پشتیبان با مسئولیت ایجاد ایمنی برگشت و نجات وارد غار شد.
وی با اشاره به اینکه این غار دارای دهلیزها و تالارهای متعددی با قندیلهای در حال رشد میباشد، اظهار داشت: پس از صرف 7 ساعت زمان و همچنین کاوش چندین دهلیز بسیار تنگ که به بنبست منتهی میشدند از دالان اصلی وارد یکی از دهلیزها شدیم که به شکل ناباورانهای ادامهدار بود و به چند تالار بزرگ و کوچک راه داشت که در نهایت به یک دریاچه بزرگ در ابعاد حدودا 35 در 20 متر منتهی میشد که به علت شباهت این دریاچه به حرف S انگلیسی این دریاچه را S نامگذاری کردیم.
وی با اشاره به عمق حدود 7 متری دریاچه کشف شده در غار زرینرود افزود: این دریاچه آخر راه نبود؛ چراکه تیم پیشرو با عبور از این دریاچه به دریایچه دیگری رسید که به علت وجود سنگی شبیه اژدها این دریاچه نیز تحت عنوان دریاچه اژدها نامگذاری گردید اما به علت نبود تجهیزات موردنیاز از جمله لباس غواصی ادامه تجسس به زمان دیگری موکول شد.
نظری با اشاره به اینکه وجود دهلیزهای بسیار و شرایط سخت عبور و لغزندگی در طول مسیر این غار را به یک محل پرجاذبه برای غارنوردان حرفهای تبدیل کرده است، افزود: علاوه بر جذابیتهای غارنوردی در غار زرینرود وجود قندیلهای قارچی شکل و زنده، مناظر منحصربهفرد، وجود سه دریاچه کشف شده تا به امروز و … در صورت سرمایهگذاری و ایجاد ورودی توریسترو میتواند منجربه جذب توریستهای خارجی و داخلی به این منطقه بکر شود.
وی در ادامه از عدم حمایت ادارات و سازمانها انتقاد کرد و گفت: از حدود یک ماه پیش برای تهیه چهار دست لباس ویژه غواصی به اکثر ادارات و سازمانها از جمله استانداری، آتشنشانی، هلالاحمر، شرکت برق و … مراجعه کردیم اما هیچیک حاضر به همکاری با گروه غارنوردی استان نشده و لباسهایشان را در اختیار ما قرار ندادند و در نهایت پس از مکاتبات صورت گرفته 4 دست لباس ویژه غواصی از هیئت شنای استان به امانت گرفتیم.
این عضو گروه غارنوردی استان از عدم ارائه مجوز اکتشاف به این گروه نیز انتقاد کرد و اظهار داشت: متاسفانه مسئولان به جای توجه به گروههای غارنوردی بومی به تیمهای استانهای دیگر مجوز اکتشاف غارهایی را میدهند که ما اجازه ورود به آنها را نداریم.
وی به غار کتلهخور زنجان اشاره کرد و افزود: علیرغم تلاشهای گروه برای اخذ مجوز اکتشاف در طبقات دوم و سوم غارکتلهخور و عدم موافقت سازمان همیاری شهرداریهای زنجان مجوز اکتشاف در طبقه چهارم این غار به یک گروه غارنوردی از شهرستان کرج واگذار شده است، این در شرایطی است که در سایر استانها چنین مجوزی را به گروههای غیربومی نمیدهند.
مردم نو