گزارش صعود به قله سنبران به ارتفاع 4150 متر توسط کارگروه محترم کوهنوردی
- 04 بهمن 1395
- کارگروه کوهنوردی و کوهپیمایی
- کد خبر 2000
- 259 بازدید
- بدون دیدگاه
گزارش صعود به قله سنبران به ارتفاع 4150 متر توسط کارگروه محترم کوهنوردی و کوهنوردان داوطلب استان زنجان وباحضور آقایان محمد لک،کوروش یاراحمدی و محسن مافی از استان لرستان،بعنوان اولین برنامه آمادگی جهت اجرای صعود زمستانی قله علم کوه به مناسبت دهه مبارک فجر.
گزارش صعود زمستانی به قله سنبران 4150 متر
منطقه اجرای برنامه:استان لرستان شهرستان ازنا
تاریخ اجرا:2و3دیماه 95
تعداد شرکت کنندگان:6نفر
اسامی شرکت کنندگان :1 – سید علی هاشمیان 2_ اسماعیل موسویان 3- سعید کریمی 4- مجتبی مرادی5_ایرج محمدی 6_ فرزاد آرج(سرپرست)
ابتدا توضیحاتی در موردموقعیت جغرافیایی منطقه
اُشْتُرانْکوه، به معنی کوه آب در پارسی باستان (از زبانهای بکار برده شده در جنوب غربی ایران و زبان رسمی دربار هخامنشیان) رشتهکوهی در شرق استان لرستان و یکی از بلندترین رشتهکوههای زاگرس است. اشترانکوه از شمال به شهرستان ازنا از غرب به شهرستان دورود و از شرق و جنوب به شهرستان الیگودرز محدود میشود. بلندترین قله این رشتهکوه به نام سنبران به ارتفاع ۴۱۵۰ متر است. این رشتهکوه سرچشمه یکی از سرشاخههای رود دز به نام ماربره است که یکی از دو رودخانه (ماربره و تیره) است و در دوره کوهزایی جدید ایجاد شدهاست. این کوه از جمله کوههای جوان میباشد که در حدود ۳۰ میلیون سال پیش ایجاد شدهاست .
قلههای بلند و پر برف، درههای ژرف و طولانی، رودهای دائمی، پوشش گیاهی و جانوری بسیار متنوع، روستاهای کوهپایهای از جمله ویژگیهای اشترانکوه میباشد که به سبب بلندی در شعاع ۱۰۰ کیلومتری به خوبی پیدا است. گفته میشود نام آن به سبب وجود قلههای ۸ گانه که هر کدام بلندتر از ۴۰۰۰ متر میباشد و مانند کاروانی از شتر به ردیف قرار گرفته، به شترکوه و یا اشترانکوه معروف گشتهاست.
قلههای مهم آن از شمال به جنوب این گونه است: چال میشان، گلگل، گلگهر، سن بران، کوله لایو، میرزایی، فیالسون، لگه، سراب شاه تخت، سوزنی مهرجمال، پیاره دره تخت، پیاره کمندان، ازنادر و کولهجنو.
در ارتفاعات اشترانکوه درههایی یخچالی وجود دارد که در اصطلاح محلی به آنها چال میگویند. از جمله این چالها میتوان از چال میشان، چال کبود، چال بران، چال فیالسون، چال شاهتخت، چال پیارو و چال همایون نام برد.
رودهای کوچک بسیاری از این قلهها سرچشمه میگیرند که ماربره، گهررود، دره دایی و دره دزدان از آن جملهاند. دریاچه گهر در یکی از دامنههای جنوبی اشترانکوه و در دره گَهَررود قرار دارد.
گزارش برنامه
چهارشنبه 1/10/95
طبق قرار قبلی که با دوستان گذاشته ایم ساعت 1 ظهر در میدان بسیج جمع شده و به راه میافتیم.دو نفر از دوستان هم در شهر قیدار به تیم ما ملحق میشوند.
پس ازگذشتن ازشهرهای شیرین سو،کبودرآهنگ،همدان وملایر ساعت8 شب به شهرزیبای بروجرد در استان لرستان ومنزل آقا محسن مافی ازکوهنوردان بااخلاق وباصفای استان لرستان می رسیم.
پنج شنبه 2/10/95
صبح ساعت 4 بیدارشده و پس از صرف صبحانه
کوله ها را بارخودروها کرده و به سمت روستای بیدستانه از توابع شهرستان ازنا به راه میافتیم.
ساعت 7 به محل میرسیم.خودروها را در روستا پارک کرده و با نام و یاد خدا صعود خود را آغاز میکنیم.
آقایان محمد لک وکوروش یاراحمدی نیزبه جمع ماپیوستند.
راس ساعت 7:30دقیقه صعود خود را آغازمیکنیم. ابتدای مسیر برف زیادی ندارد ولی رفته رفته به حجم برف اضافه میشود. نیم ساعت پس ازحرکت به یک چشمه میرسیم و تنها چشمه ای بودکه هنوز یخ نزده بود،هرچقدرکه جلوتر میرویم برف وشیب مسیربیشتر می شود.در امتداد دره بیدستانه به راه خود ادامه میدهیم.به یک سه راهی محل مورد نظر میرسیم که مسیر سمت راست ادامه راه ما می باشد.پس از این سه راهی یک شیب بسیار تند ما را به کنار تخته سنگی بزرگ میرساند که ابتدای مسیری است موسوم به گرده ماهی. ساعت 1 ظهر است که پس از صرف نهار و اندکی استراحت کرامپونها را بسته و شروع به صعود گرده ماهی میکنیم.گرده ماهی در زبان محلی اصطلاحا به پشت ماهی گفته میشود.مسیری پر برف و استقامتی که حتما نیاز به کرامپون دارد.
ساعت 2 ظهر است که به کنار سنگی موسوم به سنگ مثقال میرسیم. پس ازنوشیدن آب و خوردن تنقلات به راه خود ادامه میدهیم و ساعت 5 عصر است که به جانپناه چال کبود میرسیم.
جانپناه دوطبقه بوده وحدودا 15نفر ظرفیت دارد،دارای یک صفحه خورشیدی برای روشن نمودن یک لامپ دربالای بام پناهگاه برای مواقع استراری وشارژکردن موبایل می باشد.پس از صرف شام و تهیه آب به استراحت می پردازیم.
جمعه 3/10/95
صبح ساعت 6 از خواب بیدار شده و پس از صرف صبحانه ساعت 7:50 به راه میافتیم.
ایرج به علت خستگی زیاد ترجیح داددرپناهگاه بماندواستراحت کند.مسیر صعود دهلیزی پر برف است که بر خلاف گرده ماهی برف کوبی سنگینی دارد.بدون اغراق ارتفاع برف در بعضی از نقاط به سینه هم میرسید.در قسمتهایی از مسیر هم مجبور به درگیری با سنگ میشویم.خلاصه پس از چند ساعت تلاش ساعت 10:50 دقیقه است که موفق به صعود قله میشویم.
خداوند را شاکریم که توفیق صعود به قله را به ما عطا کرده است. به همدیگر این صعود دلچسب را تبریک گفته ودقایقی مشغول گرفتن عکس وفیلم میشویم.ساعت 11:15 است که به سمت پایین سرازیر میشویم.ولی اینبار از دهلیزی دیگر که دقیقا زیر قله می باشد.حجم برف بسیار زیاد است.ساعت 12:15 است که به جانپناه میرسیم.پس از صرف نهار سریع به سمت پایین حرکت میکنیم.پس از چند استراحت کوتاه در بین مسیر ساعت 18 است که به روستای بیدستانه میرسیم. ساعت 18:30 است که ازدوستان لرستانی خداحافظی کرده و به همراه آقا محسن به سمت بروجردحرکت میکنیم. بعدازرساندن آقا محسن به منزلشان به سمت زنجان حرکت میکنیم. و در پایان برنامه ساعت 3 بامداد است که در میدان بسیج از دوستانمان جدا میشویم.