گزارش غار گلجیک
- 21 اردیبهشت 1394
- آخرین اخبار هیئت
- کد خبر 1487
- 575 بازدید
- بدون دیدگاه
گاه می رویم تا برسیم .
کجایش را نمی دانیم .
فقط می رویم تا برسیم …
گاه رسیده ای و نمی دانی
و گاه در ابتدای راهی و گمان می کنی رسیده ای
مهم رسیدن نیست، مهم آغاز است
که گاهی هیچ روی نمی دهد
و گاهی می شود بدون آنکه خواسته باشی !
غار گلجیک در ۳۵کیلومتری جنوب غربی شهرستان زنجان، در ارتفاعات مشرف به روستای «گلجیک»، از توابع شهرستان زنجان واقع شده است و در حال حاضر، راه سواره رو ندارد و راه آن را باید پیاده پی نمود. درون این غار آثاری از زندگی انسانهای دوره «آشولین» تا «بردوستین » ( Baradostian) متعلق به شانزده تا سی هزار سال پیش از میلاد کشف شده است.
درون غار، ابزار، ادوات، تیغههای سنگی و استخوان حیوانات شکاری به مقدار فراوان دیده میشود. آنچه که بیشتر از همه در خور بررسی و اهمیت است، آثار معماری درون غار است که نشان از محصور نمودن فضاهای زیستی و تعیین حریمها دارد و تعیین حدود مالکیت را در آن دوره نشان میدهد.
متاسفانه با شروع به کار معدنی در پشت کوه گلجیک این غار در معرض تخریب قرار گرفته و تلاش های دوستاران محیط زیست فعلا نتیجه ای نداشته.
در تقویم ورزشی سال 94 کارگروه پیمایش غار گلجیک گنجاده شده بود. که با مشورت دوستان تصمیم گرفته شد هم زمان با اجرای این برنامه تیمی هم برای بررسی غار به قصد آماده سازی غار جهت برگزاری دوره های غارنوردی و امداد و نجات غار همراه تیم شود.
این برنامه مختص بانوان بود که متاسفانه تعدادی از خانم ها به دلایل مختلفی به برنامه نرسیدند و نهایتا برنامه با 2 نفر خانم و 5 نفر آقا و همراهی محمود خاتمی و دوستش در تاریخ 21 فروردین 94 برگزار گردید.
ساعت 7 صبح از زنجان به سمت روستای گلجیک حرکت کردیم و بعد از حدود یک ساعت پیاده روی ساعت 9.30 به دهانه غار رسیدیم.
پس از صرف صبحانه ای مفصل ساعت 10.30 وارد غار میشویم. ابتدای مسیر غار نیاز به یک ثابت گذاری دارد که با نصب یک طناب حدود 4 متری بچه ها تک تک از این قسمت پایین میروند. ( تصمیم گرفته شد در برنامه آتی با نصب یک کارگاه و رعایت اصول SRT ، این قسمت تا پایین شیب طناب ریزی شود)
بعد از رسیدن به تالار اصلی تعدادی از دوستان مشغول بازدید از قسمت های غار میشوند و گروهی به بررسی مکانی مناسب برای زدن کارگاه و تمرین تکنیک های روی طناب غارنوردی مشغول میشوند.
کل غار بررسی میشود و مکان های مناسب برای آماده سازی کارگاه های آموزشی و نجات مشخص میگردند. همچنین محلی مناسب برای تمرین پیدا میشود و پس از طناب ریزی و مرور تئوری تکنیک ها خانم ها روی طناب میروند و تکنیک ها رو به صورت عملی تمرین میکنند.
ساعت 16 از غار خارج میشویم و پس ازکمی استراحت و صرف ناهار راهی روستا میشویم.
قرار شد در برنامه آتی نقشه غار هم به طور کامل کشیده شود.
نفرات شرکت کننده:
خانمها:
مژگان یوسف پور
نسترن وثوق
آقایان:
علی النقی طاهری ( سرپرست )
بهزاد حبیبی
روح اله طلایی
رضا بیاتمنش
حمید بیات
شهریار بهزادیان