بروس لی : هیچ سلاحی مرگبارتر از اراده نیست

گزارش صعود کوهنوردان شهرستان خرمدره به علم کوه

 

اطلاعات کوه : قله علم كوه به ارتفاع 4850 متر بلندترين ارتفاع البرز شرقي است كه در مركز رشته كوه تخت سليمان در استان مازندران قرار گرفته است. اين منطقه با حدود 160 قله بالاي 4000 متر، و برفچال‌ها و ديواره‌هايش از جمله مشهورترين ارتفاعات ايران است. اين منطقه از شمال به شهرهاي چالوس، سلمانشهر، تنكابن و مناطق جنگلي و از شرق محاط به دره‌ي رودخانه‌ي چالوس و از غرب محدود به دره‌ي سه هزار و بالاخره از جنوب و جنوب غربي به دره‌هاي طالقان و الموت منتهي مي‌گردد.
مرتفع‌ترين قله منطقه تخت‌سليمان به واقع در مركز خط‌الرأس‌هايي قرار گرفته است كه از جهت‌هاي شمالي و جنوبي و شمال غربي قله را در برگرفته و به يكديگر مي‌رسند. بر روي جهت‌هاي گوناگون خط‌الرأس‌هاي علم كوه قلل مرتفع بسياري وجود دارد كه غالباً توسط صخره‌ها و ديواره‌هايي احاطه شده‌اند. قله بر ضلع شمالي و مايل به شمال غربي داراي ديواره 450 متري از كف يخچال علم‌چال از جنوب و شرق به يخچال‌هاي خرسان و مرجيكش محدود مي‌باشد و شكل نوك تيز آن وجه تسميه قله را بهتر مشخص مي‌گرداند.
در منطقه تخت سليمان يخچال‌هاي بزرگي وجود دارد كه از جمله مهم‌ترين آنها بايد از هفت‌خان، سرچال پاتخت، علم‌چال، خرسان، مرجيكش و چالون نام برد. رودخانه‌هاي بزرگي از منطقه تخت سليمان سرچشمه مي‌گيرند كه عبارتند از سردآب‌رود، پراچان، ناريان، الموت‌رود، گرمارود و ازا رود كه هر كدام از يكي از جهت‌هاي خاص منطقه جاري مي‌باشد. از جمله ويژگي‌هاي اين منطقه وجود ديواره‌هاي مرتفع تخت سليمان، سناره، علم‌كوه و در ديواره غربي، هفت‌خان، خرسان در نقاط مختلف آن است.
اين ديواره‌ها خود بر جاذبه اين مجموعه ارتفاعات براي اكثريت قريب به اتفاق كوهنوردان داخلي و خارجي افزوده است. در منطقه چندين پناهگاه و جان‌پناه وجود دارد كه عبارتند از: پناهگاه سرچال، هتل(قرارگاه) رودبارك، جان‌پناه سياه‌سنگ(شاخك)، جان‌پناه خرسان و جان‌پناه گردونه‌كوه.
مسيرهاي سنگ‌نوردي كه بر فراز ديواره‌ي علم‌كوه ثابت‌گذاري و يا صعود شده عبارتند از:
مسير گروه آلمان‌ها 1936، مسير فرانسه 1934، مسير تراوس فرانسه 1966، مسير لهستان 1973، مسير لهستان1971، مسير لسهتان 1979، مسير ايران 1982، مسير كرج ناتمام1، مسير شكوه 1987، مسير همدان 1988، مسير همدان 1990، مسير آرش 1984، مسير كرمانشاه 2000، مسير ايتاليا 2003
صعود به قله علم 4850 متری در تاریخ 13،14/05/89
در جهت اجرای برنامه نیمسال اول سال 89
روز چهارشنبه 13/05/89 سال جاری بعد از هماهنگی های انجام شده یک تیم 13نفری به سرپرستی (خانم نیلوفر مقدم ) ساعت 5 صبح -از هیئت کوهنوردی خرم دره-به سمت کلار دشت حرکت کردیم. ساعت 12:30 بعد از عبور از کلار دشت و حسن کیف به رودبارک رسیدیم که بعد از خوردن نهار در هتل فدراسیون رودبارک ساعت 13:00 کوله هارا پشت نیسان گذاشته و به سمت تنگ گلو حرکت کردیم تا از مسیر حصارچال صعود را آغاز کنیم.
ساعت 14:40 دقیقه(حدود یک ساعت و نیم ) به تنگ گلو رسیدیم ، کوله های دوروزه را برداشتیم و پاکوبی که ابتدا در سمت چپ رودخانه و بعد در سمت راست بود را پیش گرفتیم. برای رسیدن به محل برپایی چادر میبایست دوبار از روی پل های چوبی عبور کرد که شیب مسیر تا کنار پل چوبی سوم نسبتا تند می باشد و از کنار پل سوم در امتداد رودخانه عبور میکنیم و شیب کمتر می شود.ساعت 17:00(حدود دوساعت و نیم )به حصار چال -محل برپایی چادر ها- رسیدیم. 3 فقره چادر در کنار نهر آب برپا کردیم به دلیل بارش باران و برف در روزهای قبل و نامساعد بودن وضعیت جوی کنار چادر ها را سنگ چین کردیم و برای مسیر یابی و همهوایی به طرف پاکوب و مسیر قله حرکت کردیم. به دلیل بدی آب و هوا و بارش شدید برف و سرما شب بسیار سختی را گذراندیم روز دوم ساعت 5:45 دقیقه با کوله حمله لباس گرم به سمت قله حرکت کردیم ابتدای پاکوب مسیر با شیب خفته شروع میشد و بعد از سوار شدن بر دامنه کوه نسبتان تند می شود با وجود بارش برف در روز های گذشته پاکوب پر از برف بود و قسمتی از مسیر پاکوب یخ زده بود به همین دلیل پاکوب اصلی و جنوبی قله را نرفته و از طریق یال سنگی تیقه شرقی قله علم کوه به سمت قله تراورس نمودیم، در مسیر گروه های زیادی جهت صعود حضور داشتند که همه گروه ها مجبور شدند به جای پاکوب جنوبی از تیغه شرقی صعود کنند.
با هماهنگی و برنامه ریزی های دقیق سرپرست برنامه باز هم صعود موفقیت آمیزی را داشتیم ساعت 11 بر  فراز قله ایستادیم ،بعد از سجده شکر و خواندن سرود ملی و گرفتن عکس به دلیل نامساعد بودن هوا مجبور به برگشت شدیم ، برای برگشتن از همان مسیر صعود  برگشتیم و قسمتهای زیادی از مسیر را نیز از شن اسکی ها برگشتیم .
اسامی صعود کنندگان:
1.خانوم نیلو فر مقدم(سر پرست برنامه)             8.هادی عزیزی
2.خانم مریم مقدم                                       9.آقای محسن بگلر
3.خانم مرضیه مقدم                                 10.آقای میثم کردلو
4.خانم فروغ نجاتی                                 11.آقای روح الله شکری
5.خانم اسدی                                        12.آقای حمید نصیری
6.آقای جلال نوحی                                 13.آقای حمید کریمی
7.آقای شهرام شریفی
نظرات ضروری:
1.آب و هوای علم کوه بسیار متغیر بوده و غیر قابل پیش بینی است بهتر است حتی در فصل تابستان نیز تجهیزات کامل و ضروری به همراه داشته باشید.
2.مسیر حصار چال مناسب ترین مصیر صعود می باشد.
3.بهتر است در محل کمپ فدراسیون رودبارک با نیسان هماهنگی کامل انجام شود تا در بازگشت دچار مشکل نشوید.
4.در صورت زمانبندی مناسب این مسیر را میتوان یک روزه طی کرده و به قله صعود کرد.

                                                             هادی عزیزی
شهرستان خرم دره

کارگروه محیط زیست

وب سایت اطلاع رسانی هیئت کوهنوردی و صعود های ورزشی استان زنجان

آدرس : استان زنجان ، بزرگراه 22 بهمن ، مجموعه ورزشی انقلاب ، دفتر هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان زنجان
تلفن: 02433455990 | فکس: 02433455990 | پست الکترونیک: info@zanjanmount.ir | کدپستی: 33543-45137
تمامی حقوق این وب سایت برای هیئت کوهنوردی و صعود های ورزشی استان زنجان محفوظ است
Template Design:Dima Group