گزارش برنامه فنی تکه قیه سی تیم بانوان استان زنجان
- 21 اردیبهشت 1389
- گزارشات صعود
- کد خبر 66
- 601 بازدید
- بدون دیدگاه
هوالحق
برنامه فنی تکه قیه سی
روز جمعه 13 آذرماه با تعدادی از اعضای تیم کوهنوردی بانوان زنجان و با همراهی خانم مقدم نایب رئیس هیات کوهنوردی استان و تنی چند از اعضای فنی هیات به منظور افزایش مهارت های فنی تیم بانوان برنامه ای دوروزه را در منطقه تکه قیه سی آغاز کردیم.
صبح پس از 1ونیم ساعت طی کردن جاده به روستای گلجیک رسیدیم. به تناسب برنامه ، ابزارهای مورد نیاز را از انبار هیات قرض گرفته بودیم که بعد از تقسیم کردن لوازم فنی و چادرها در بین نفرات ، کوله هایمان بسیار سنگین شد. بطوریکه هر نفر به طور متوسط 20 کیلو کوله حمل می کردیم.
در پای سنگ های متنوع کوه گلجیک مدتی را بدنبال مکانی متناسب با نوع تمرینمان صرف نمودیم که پس از اندکی راهپیمایی به آن دست یافتیم. صخره ای به اندازه یک طول طناب با شیبی متغیر که برای کار یومار خوب بنظر می رسید. در ابتدا شیبی حدودا 60 درجه و بعد فضای خالی و در انتها شیب منفی میشد.
پس از زدن کارگاهی بصورت طبیعی بر بالای آن مشغول تمرین روی مسیر شدیم که شامل صعود با یومار و فرود با ابزار میشد.
پس از اتمام کار با جمع کردن وسایلمان راهی محل شب مانی مان شدیم که روی دامنه کوه تکه قیه سی قرار داشت. از گلجیک به سمت دره سرازیر شده و پس از گذشتن از رودخانه ،چادرها را چند صد متری بالاتر از آن در مکانی مسطح برپا کردیم که فاصله چندانی تا محل کار فردایمان نداشت.
شنبه که روز تعطیل بود با خیالی آسوده برای ادامه تمریناتمان به سمت صخره ها رهسپار شدیم. کوله ها و لوازم دیگر را درون غاری که سر و تهش 20-30 متر بیشتر نبود قرار دادیم و به سمت دیگر کوه رفتیم. سایه حاکم در محل ، دمای هوا را به طرز محسوسی کاهش داده بود و تنمان کرخت شد.
این بار مسیر طولانی تری را برای کار انتخاب کردیم. مسیر اول با شیب 90 درجه و به اندازه یک طول ، شامل یک میانی.این مسیر به علت نداشتن گیره پا بسیار نفس گیر بود. مسیر دوم یک طول تراورس با یک میانی بود که به علت خطرناک بودن مسیر ،لازم بود در مرحله رد کردن میانی تمام اصول مربوط به خودحمایت را رعایت کنیم. در ادمه مسیر دیگری برای صعود داشتیم با شیب 80 درجه که تمرین خوبی بود برای غلبه بر ارتفاع. پس از اتمام مسیر باید خودحمایت ها را آزاد کرده مقداری به پایین برمی گشتیم تا به مسیر فرود برسیم.این مسیر با یک طول ارتفاع شامل فرود در فضا نیز میشد.
همه کارگاهها به منظور افزایش اطمینان بصورت طبیعی برپا شده بود و صعودها با یومار انجام شد. چون کمتر برنامه ای فراهم می شود تا بتوانیم در آن با این ابزار کار کنیم و به نوعی احساس نیاز می کردیم.
پس از پایان کارمان به دهانه غار بازگشتیم و عصرهنگام بود که تکه قیه سی زیبا را به منظور بازگشت به خانه هامان ترک نمودیم.
اعضای تیم بانوان شرکت کننده در برنامه :
بتول قاسمی ، مینا بهرامی ، سمیه یکتا ، حبیبه علوی.