گزارش برنامه صعود به قله ی هفت تنان زرد کوه بختیاری
- 21 خرداد 1391
- گزارشات صعود
- کد خبر 792
- 1199 بازدید
- بدون دیدگاه
بنام خالق کوهها
گزارش برنامه صعود به قله ی هفت تنان زرد کوه بختیاری
گروه کوهنوردی سندان شهرستان خرم دره در مورخه 12و13/3/91روزهای جمعه وشنبه موفق به صعود قله هفت تنان زرد کوه بختیاری گردید .
زرد کوه بختیاری با طول 123کیلومتر و عرض متوسط 20کیلومتر در جنوب غربی ایران در استان چهارمحال و بختیاری واقع می باشد . این رشته کوه که بلند ترین کوهستان زاگرس مرکزی محسوب می شود که از شمال غربی به طرف جنوب شرقی کشیده شده است که در شهرستان کوهرنگ قرار دارد . زرد کوه از غنی ترین ذخایر آب ایران بوده و سرچشمه رودهای مهم وپر آبی چون کارون .زاینده رود . و کرخه…….. می باشد.
این کوهستان دارای قلل مرتفع بسیاری می باشد .کلونچی با ارتفاع 4221متر .هفت تنان با 4180 متر . شاه شهیدان با 4076 متر ودوزرده با 4000 متر بلند ترین قله های زرد کوه هستند .
قسمت های شمالی آن کوهستان محل اسکان تابستانه یا ییلاق ایل بختیاری و بخش جنوبی آن اسکان زمستانه یا قشلاق می باشد که از طریق گذر کاه ها یا گردنه برف گیر به یکدیگر متصل می باشد .
برای صعود قلل زرد کوه باید خود را به چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهار محال بختیاری رساند.
صبح جمعه 12/3/91 ساعت 4 صبح از خرم دره به سمت اصفهان و شهر کرد حرکت کردیم .و ساعت 11جهت دیدار واستفاده از تجارب و راهنمایی دوست بزرگوارمان آقای مهندس کبیری وارد شهر سامان شده و با همراهی ایشان به سمت چلگرد حرکت نمودیم فاصله میان شهر کرد تا چلگرد حدود 90 کیلومتر می باشد که طی آن مسافت حدود 2 ساعت زمان می برد.حدود ساعت 13 به چلگرد وارد شدیم که در ابتدایی آن شهر تونل کوهرنگ وآب خروشان آن جلب تئجه می نمایید .
ابتدا بنا برآن بود که به قله( کلونچی )صعود کنیم . اما وقتی به تماشای خط الرس باشکوه زرد کوه پرداختیم .مجذوب قله کله قندی و تنها و باعظمت (هفت تنان) شدیم . وبا قول دیدار به آینده به قله کلونچی عازم هفت تنان شدیم. برای رسیدن به پای کوه باید در جهت شمال غربی از چلگرد خارج شده و به روستای شیخ علی خان رفته که حدود 15 دقیقه طول می کشد .ارتفاع این روستا از سطح دریا 2200 متر می باشد .در ورودی روستا آبشار زیبای شیخ علی خان قرار دارد که باداشتن سکو های سیمانی و چشمه آب گوارا مناسب شب مانی و آغازبر نامه در روز بعد می باشد .ولی ما پس از بازدید کوتاهی از آبشار وخوردن ناهارو تعویض لباس ها وپارک اتومبیل در مقابل یک مغازه .در ساعت 30/14 حرکت را آغاز نمودیم .بعد از حرکت در مسیر آسفالت و طی مسیر کوتاهی به سمت چپ (جنوب)چرخیده و پس از عبور از رودی کوچک از طریق جاده خاکی به سمت شمال غربی ادامه مسیر می دهیم وبا طی مسیر به دره رودخانه کوهرنگ رسیده ودر جهت عکس رودخانه به سمت بالا حرکت می کنیم .در ساعت 16 به کنار آب رسیده .وازطریق چند سنگ بزرگ که در میان رود قرار دارند وبه پل( جه جی) معروف است عبور کرده که تاحدی هیجان انگیز است . پس از پل در جهت جنوب و گذشتن از یک شیب تند وسنگلاخی وبا عبور از کنار چادر عشایر به منطفه ی بوته زار می رسیم که با ادامه آن به پای کوه ودر نهایت در ساعت 30/17 به پناهگاه هفت تنان در ارتفاع 2900متری می رسیم .
در مسیر پناهگاه به چند کوهنورد که در حال بازگشت از قله می باشند برخورد می کنیم که همگی از ناامنی برای وسایل و چادر کوهنوردان و یخچالی ودشوار بودن مسیر حرف می زدند.
پناهکاه هفت تنان توسط توسط کوهنوردان و گروههای کوهنوردی مخابرات شهرکرد و تهران ساخته شده است وبا توجه به محرومیت فوق العاده منطقه و سختی مسیر واقعا کار بزرگی می باشد در این زمینه آقای مهندس کبیری زحمات بسیاری را متقبل شده بودند که قابل تقدیر و تشکر می باشد .پناهگاه در ابتدایی یخچال( ایلوک) قرار دارد اما تقریبا بدون آب می باشد ومی بایست از برف آب های نه چندان مناسب استفاده نمود .همچنین بعلت ناامنی به هیچ وجه نباید از وسایل و تجهیزات کوهنوردی غافل بود ضروری است یکی از همراهان ایثار کرده ودر کنار چادر و تجهیزات بماند.
بدلیل رانندگی طولانی و شب بیداری خسته بودیم و بعد از صرف شام مختصری همگی ساعت 22 خوابیدیم.
روز دوم یعنی شنبه 13/3/91ساعت 6 بامداد حرکت را از مقابل پناهگاه آغاز کردیم وبا حرکت به سمت جنوب وسپس پیچیدن به سمت شمال غرب بر روی یخچال ایلوک قرار گرفتیم . سرتا سر مسیر از روی یخچال حرکت نمودیم که البته در صعود های زمستانی می بایست از حرکت بر روی یخچال پرهیز نمود و از طریق یال و خط الراس سنگی صعود نمود .در مسیر یخچال. قله مشاهده نمی شود اما مهمترین فرمول برای دست یابی به قله دو چیز می باشد :1- حرکت بر روی یخچال به سمت بالا 2- در محلی که دره به دو راهی منتهی می شود همواره باید در جهت راست حرکت نمود . که درنهایت در ساعت 8 صبح به دوراهی آخر رسیده وپس از حرکت به سمت راست و پیمودن یخچال. قله زیبای هفت تنان مشاهده می شود .مسیر پایانی دست یابی به قله کلا برف و یخ بود و شیب تند قله نیاز به توانایی و تا حدی تجربه دارد .
بامشاهده قله جانی تازه یافتیم و پس از رسیدن به پای قله با یک چرخش به سمت راست یا شمال و سوار شدن بر یال شمال غربی و شیب تند وبرفی زیر قله که حدود 45 دقیقه زمان می برد واستفاده از کلنگ وایجاد پله یا جای پا . نهایتا ساعت 11 صبح قله ناز ودوست داشتنی هفت تنان را بوسه باران کردیم و ضمن سجده شکر و گرفتن عکس یادگاری به شناسایی سایر قلل و مناطق اطراف پرداختیم .از فراز قله می توان در سمت جنوب وجنوب غربی منطقه ی بازفت و قله ی کی نو در جهت شمال غربی اشترانکوه ودر جهت جنوب شرقی قلل دوزرده و شاه شهیدان و کلونچی را دید.
برای بازگشت باید بسیار احتیاط نمود چون شیب تند بوده و احتمال لیز خوردن و سقوط به دره های اطراف وجود دارد .
اما حرکت بر روی یخچال موجب سرعت بازگشت شده و تیم ما در نهایت ساعت 14 به پناهگاه رسید و آپس از جمع آوری وسایل وتجهیزات ساعت 15 حرکت به سمت روستا آغاز کرده ودر ساعت 30/17 به روستای شیخ علی خان رسیده و برنامه را به پایان رساندیم .در مجموع زمان بندی برنامه اینگونه بود .-شهرکرد تا چلگرد 2 ساعت باماشین
–چلگرد تا روستای شیخ علی خان 15 دقیقه باماشین
–روستای شیخ علی خان تا پناهگاه هفت تنان 3 ساعت کوه پیمایی
– پناهگاه هفت تنان تا قله هفت تنان 5 ساعت کوهنوردی
-بازگشت از قله تا پناهگاه 3 ساعت
-بازگشت از پناهگاه تاروستای شیخ علی خان 2 ساعت
در پایان از زحمات.راهنماییها و همچنین ایثار آقای مهندس کبیری بسار سپاسگذاریم. بدیهی است که موفقیت این صعود مرهون تلاش و ایثار ایشان میباشد .
پیشنهادات :
1-همراه داشتن آب کافی. لباس گرم . کلنگ کوه نوردی و عینک آفتابی بسیار ضروری است
2-باتوجه به ناشناخته بودن قلل زرد کوه . به نظر می رسد که هیئت کوه نوردی استان چها رمحال و بختیاری باید اهتمام بیشتری جهت معرفی این قلل نموده و بانصب تابلو و راهنمای شب به اطلاع رسانی و راهنمای کوه نوردان در مسیر اقدام نماید.همچنین بسیار شایسته است که در قلل معروف این رشته کوه پلاک یا تابلوی نصب شده و مشخصات و مختصات این قلل نوشته شود .
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشترمی توانند باشماره تلفن 09122422922 جلال نوحی تماس حاصل فرمایند
گروه کوه نوردی سندان شهرستان خرم دره
{jcomments on}