نگاهی بر عملکرد کارگروه حفظ محیط زیست کوهستان هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان زنجان در یکسال گذشته (بخش اول)
- 07 بهمن 1394
- آخرین اخبار هیئت
- کد خبر 1802
- 717 بازدید
- بدون دیدگاه
بخش اول
پیگیری و ممانعت از تخریب منطقه گلجیک :
مقدمه :
منطقه گلجیک از بزرگترین قطب های سنگنوردی و ورزشی در استان می باشد که همواره مورد توجه هیات کوهنوردی استان بوده است . تاکنون بیش از 30 مسیرتوسط کوهنوردان استان گشایش و تجهیز شده و هچنین کلاس های آموزشی و تمرین های سنگنوردی بسیاری جهت آمادگی صعودهای حرفه ای در این منطقه همواره برگزار گردیده است . مضافا اینکه تاکنون برنامه های ملی و بین المللی متعددی دراین منطقه به اجرا در آمده است .
جلوگیری از تهدید طبیعت زیبا و بکر منطقه گلجیک :
با اعلام اعتراض کوهنوردان در خصوص شروع عملیات تخریب منطقه گلجیک توسط معدن کاوان سنگ که دارای مجوز اکتشاف از سوی سازمان صنعت و معدن و تجارت بودند, به تاریخ آذر ماه سال 1393 کارگروه حفظ محیط زیست کوهستان نسبت به بررسی و پیگیری موضوع فعالیتهای خود را شروع کرد . و مکاتبات و جلسات متعددی با مسئولین ادارات و سازمانهای ذیربط بعمل آورد. که خوشبختانه پیگیریهای کارگروه محیط زیست هیات کوهنوردی و همکاری مدیران سازمانهای ذیربط النهایه بازدیدی میدانی از محل با حضور نمایندگان استانداری زنجان – سازمان صنعت و معدن, میراث فرهنگی و گردشگری , محیط زیست , منابع طبیعی و مسئول کارگروه حفظ محیط زیست کوهستان به نمایندگی از سوی هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان و همچنین به نمایندگی از سوی سازمان ورزش و جوانان صورت پذیرفت که با تشریح حساسیت و اهمیت منطقه از نظر هیات کوهنوردی برای نمایندگان سازمانها در حضور سرمایه گذارار سوی مسئول کارگروه محیط زیست هیات کوهنوردی صورتجلسه ای تنطیم و بلافاصله اقدامات اولیه در خصوص توقف فعالیت معدن مذکور صادر گردید .
لیکن کار هنوز سرانجام نیافته بود و جهت ابطال مجوز هنوز راهی طولانی در پیش رو بود . پیگیریهای کارگروه محیط زیست همچنان ادامه یافت تا بالاخره در شهریور ماه سالجاری با طرح موضوع در کمیسیون ماده 24 مکرر با ریاست استاندار زنجان و مسئولین ذیربط , مسئول کارگروه محیط زیست در کنار معاونت سازمان ورزش و جوانان در جلسه تصمیم گیری مورد اشاره حضور یافت و با توضیحاتی در خصوص پروسه کار تا زمان جلسه و درخواست هیات کوهنوردی به نمایندگی از کلیه کوهنوردان و سنگنوردان و با نظر مثبت استاندارمحترم زنجان دستور تعطیلی همیشگی این معدن صادر گردید وبلافاصله به مدیریت سازمان صنعت و معدن و تجارت ابلاغ گردید . باین ترتیب بعد ازقریب به یک سال تلاش پرونده تخریب منطقه زیبا و بکر گلجیک این بزرگترین مرکز ورزشی و آموزشی کوهنوردان زنجانی به همت والای جمعی بسته شد .
پیگیری و ممانعت از تخریب منطقه خیر المسجد :
این کوه با ارتفاع 2800 متر با قرار گرفتن در منطقه زیبای سهرین و طبیعت بکر و تحت حفاظت آن با امکانات و جاذبه های ویژه ای مانند چشمه و آبشارهمواره یکی از مناطق مورد توجه کوهنوردان بوده است .
خیر المسجد ازنوع کوههای صخره ای بود که در سالجاری با اعلام کوهنوردان مبنی بر جاده کشی در مسیر کوه و تخریب منطقه بکر طبیعت زیبای این منطقه , موضوع مطرح ومورد بررسی کارگروه محیط زیست هیات کوهنوردی استان قرارگرفت . خوشبختانه پس از بازدید های متعدد از محل و اعلام مستند تخریب به سازمانهای ذیربط با همکاری سازمان محیط زیست و بخشداری منطقه سهرین و همکاری ارگانهای یادشده با کارگروه محیط زیست , ادامه عملیات جاده کشی متوقف و ماشین های راهسازی از سوی سازمان محیط زیست متوقف گردیدند . بدین ترتیب در یک بازه زمانی چند ماهه با پیگیری ها و تعامل فیمابین و مثبت اندیشی مسئولین مربوطه از تخریب طبیعت این منطقه بکر و زیبا نیزممانعت بعمل آمد .